Ugen i luftfartsbranchen

17-06-2017
SAS kunne bekræfte rutetilpasninger og vinterlukninger, easyJet tog imod første A320neo, mens Lufthansa besluttede at flytte fem af 14 A380-fly fra Frankfurt til München.

Så er er vi på vej ud af uge 24, og om syv dage kan vi fejre midsommer og dermed, at en god lang sommer ligger foran os. Årstiden har da også præget nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor der har været noget længere mellem de større nyheder.

Hos SAS kom det frem, at selskabet allerede fra slutningen af august vil reducere betjeningen af ruterne til Boston og Miami, som var planlagt til at blive reduceret ved udgangen af oktober, når Boeing 737-flyet fra PrivatAir skulle leveres tilbage. Udover tilpasningen af de to amerikanske ruter har SAS samtidig besluttet at vinterlukke seks ruter. Blandt disse er ruten fra København til Newcastle.

Norwegian kunne i den forløbne uge fejre en milepæl. Passager nummer en million på selskabets langdistanceruter fra Københavns Lufthavn blev fejret. Men selvom Norwegian har vundet solidt fodfæste i CPH, har den danske hovedstadslufthavn svært ved at følge med væksttempoet i de øvrige skandinaviske storlufthavne. Således har lufthavnene i Oslo og Stockholm i år en større vækst end i København.

Herhjemme fortsætter føljetonen med iranske Mahan Air. Det viser sig nu, at ingen handlingselskaber ville betjene selskabet i Stockholm-Arlanda, mens ét handlingselskabet meldte sig på banen i København. I dag retter Mahan Air en kritik af Danmark og Trafikstyrelsen, der gik imod, at flyselskabet skulle have bevæbnede vagter ombord på flyene.

Flytning af A380´ere
Fra München Lufthavn kan man fra næste sommer flyve med Lufthansas A380´ere. Det tyske flyselskab har besluttet at flytte fem af 14 A380-fly fra Frankfurt til München, hvilket blandt andet skal ses som en protest mod de høje afgifter i Frankfurt Lufthavn. Fra München etablerer Lufthansa også en ny rute til Singapore, ligesom San Diego i Californien bliver en ny destination fra Frankfurt i sommeren 2018.

I Toulouse kunne en stolt easyJet-koncernchef Carolyn McCall i denne uge tage imod det første af 130 Airbus neo-fly. EasyJet har bestilt 100 A320neo og 30 A321neo, og da selskabet modtog det første A320neo-fly markerede det samtidig fly nummer 300 i A320-serien.

EasyJet er sammen med 13 andre flyselskaber og luftfartskoncerner medlem af den europæiske lobbyorganisation Airlines for Europe (A4E). Den har LOT Polish Airlines og Turkish Airlines ikke ønsket at tilslutte sig, og derfor er de to Star Alliance-flyselskaber gået sammen med 17 ACMI-og charterflyselskaber om at etablere Airlines International Representation in Europe (AIRE).

I den kommende uge åbner SIAE 2017 – International Paris Air Show i Le Bourget-lufthavnen øst for Paris. Fra den 19. til 25. juni vil flyproducenter fra hele verden præsentere nye flytyper og mødes med flyselskaber og leverandører til luftfartsindustrien. En begivenhed, som du kan følge tæt på CHECK-IN.dk.

God weekend!

 

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724