Forudbestilling af specialmad på SAS Go

11-10-2017
Vegetarisk, glutenfrit eller vegansk er nogle af de nye - mens også dyrere - muligheder af specialmad, som SAS tilbyder i forudbestilling til rejsende på SAS Go.

Det er ikke billigt at leve sundt eller have særlige krav til den mad, som man kan bestille ombord på et fly. Det viser priserne på den specialmad, som SAS tilbyder rejsende på SAS Go.

Senest 18 timer før rejsen er det muligt at bestille et måltid, der opfylder nogle særlige krav. Det kan være glutenfrit, laktosefrit, vegetarisk, vegansk eller “non-pork”. Sådan et måltid koster 110 kroner hos SAS, mens de sædvanlige måltider, sandwiches og salat kan købes for mellem 65 og 95 kroner.

Fælles for samtlige måltidstyper er dog, at de serveres i den særlige boks i det nye New Nordic by SAS-design, som er inspireret af takeaway-kulturen. Ifølge SAS skal boksen gøre det nemt at spise, mens man arbejder eller ser en film ombord.

“I dag spiser man varieret. Nogle har helt særlige krav til deres mad og følger bestemte principper. Men selvom man for eksempel ikke er vegetar kan man have dage, hvor man måske har lyst til at spise vegetarisk, glutenfrit eller vegansk. Det kan man som forbruger vælge efter i dag, når man går ud og spiser, og det synes vi også skal gælde flymad. Derfor giver vi passagerne mulighed for at skræddersy deres mad ombord,” siger Michael Hansen, der er salgschef i SAS i Danmark.

Lokale råvarer
Det nye New Nordic by SAS madkoncept blev introduceret i slutningen maj i år. Her er madens kvalitet, indpakning og design en del af den samlede oplevelse, og samtidig gør SAS meget ud af at inkludere lokale råvarer. Der indgår således norsk fjordlaks, svensk lam og dansk kalv sammen med lokalt avlede grøntsager og rodfrugter.

Måltiderne indgår ombord på alle skandinaviske og europæiske flyvninger i SAS Plus, mens rejsende på SAS Go kan tilkøbe måltiderne.

Det har i øvrigt altid været muligt uden beregning at bestille specialmad på de oversøiske flyvninger med SAS til USA og Asien for rejsende på både SAS Plus og SAS Go, og dette er også muligt på de europæiske ruter, hvis der rejses på SAS Plus og flyvetiden er længere end 90 minutter.

Her kan der bestilles tre vegetariske måltider samt tre forskelige “religiøse måltider”, henholdsvis hindu, kosher og muslimsk. Endelig er der også muligheder for at bestille skånekost, samt glutenfri og laktosefri måltider.

 

Relaterede artikler:

Spiritus, chips og småkager skal øge indtjeningen hos SAS

Nye SAS-menuer kan ikke købes om bord

Take away-mad hos SAS

Business-mad får et løft hos SAS

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724