Billund Lufthavn har fået udsigtspavillon

12-10-2017
Onsdag kunne Billund Lufthavn officielt tage en ny udsigtspavillon i brug med udsigt til platform og landingsbane.

Det har længe været et ønske i Billund Lufthavn at kunne give besøgende i lufthavnsområdet en bedre mulighed for at betragte flyene på platformen foran terminalen.

Allerede tidligere på året kunne lufthavnen afsløre, at man barslede med en idé om at etablere et udsigtsområde i skovkanten umiddelbart vest for lufthavnsplatform med udsigt til de parkerede fly og landingsbanen.

I går blev det så en realitet, da en ny udsigtspavillon på det lettere forhøjede terræn vest for banen blev indviet. I pavillon er der monteret informationsskærme med ankomst- og afgangstider ligesom et udsnit af Flightradar viser fly på vej til og fra Billund lufthavn. Skærmene vil også senere indeholde information om de forskellige flytyper.

I designprocessen har studerende fra designlinien på VIA universitetet i Herning deltaget i en konkurrence som en del af deres studieforløb, og her blev et forslag af Liv Isabell Højsager Lindberg valgt som det bedste.

”Jeg er super stolt over, at mit forslag i vores designopgave nu er blevet realiseret” sagde Liv Lindberg i forbindelse med onsdagens indvielse.

Også for børn
Tidligere på året spurgte lufthavnen via de sociale medier de mange brugere om, hvordan området ved pavillonen skulle indrettes. Ikke af forslag var økonomisk eller praktisk realiserbare, men forslagene om informationsskærme og data fra Flightradar24.com er således blevet taget godt imod.

I forbindelse med den officielle åbning var der inviteret børn fra Filskov Friskoles Børnehave i Billund kommune til at foretage den officielle klipning af det røde bånd.

”Som en del af Børnenes Hovedstad-visionen i Billund Kommune er udsigtspavillonen et af flere fremtidige oplevelsessteder i kommunen og det er derfor naturligt, at vi inviterer børn til at indvie stedet. Børn er en vigtig del af vores passagergrundlag og udgør jo fremtidens rejsende,” udtaler Anders Nielsen, der er projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn.

Der er anlagt en lille parkeringsplads ved siden af området omkring pavillonen, så besøgende kan køre direkte til området, og pavillonen er åben døgnet rundt for alle interesserede.

 

Relaterede artikler:

Ingen udsigtsplatform i Københavns Lufthavn

Billund Lufthavn vil etablere flyspotterplads

Billund Lufthavn udvides

Flyspottere blæst omkuld af Boeing 777-fly

Trængsel på Flyvergrillen i dag

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724