Icelandair åbner rute til Kansas City

10-01-2018
Springvandenes by bliver til maj Icelandairs nyeste USA-destination.

Når man i forvejen flyver til mere end 20 destinationer i Nordamerika, så kan det være svært for et mindre europæisk flyselskab at finde nye destinationer. Men det er lykkedes for Icelandair, der den 25. maj åbner en ny sommerrute fra Reykjaviks Keflavik-lufthavn til Kansas City i den amerikanske delstat Missouri.

Icelandair vil betjene ruten tre gange om ugen frem til den 1. oktober. Passagererne kommer til at tage plads på et af Icelandairs Boeing 757-200 fly.

Omdirigeret på grund af vejret
Ruten bliver Kansas City International Airports første transatlantiske rute nogensinde. Og begejstringen i Kansas er da heller ikke til at tage fejl af.

”Denne rute markerer det næste kapitel i Kansas City’s udvikling,” sagde byens borgmester Sly James til den lokale avis The Kansas City Star.

Avisen beskriver hvordan lufthavnen indtil nu kun har haft flyvninger til og fra Europa når fly på vej til andre byer er blevet omdirigeret på grund af vejret og da det lokale NFL-hold tog på tur til Europa i 2015.

Kansas City International Airport havde godt 11 mio. passagerer, som hovedsageligt fløj med Southwest Airlines og Delta Air Lines. De største destinationer er Atlanta, Denver og Chicao O’Hare-lufthavnen, mens Punta Cana, Cancún og Toronto i dag er lufthavnens eneste internationale destinationer. Lufthavnen opfører i de kommende år en helt ny terminal, der skal afløse de nuværende tre terminaler.

200 springvand
Kansas City er kendt som ”springvandenes by” på grund af ikke mindre end 200 springvand og betegnes også ”Paris of the Plains” med henvisning til Great Plains, der er et stort område med prærie og steppe øst for Rocky Mountains i USA og Canada. Området dækker dele af de amerikanske stater Colorado, Kansas, Montana, Nebraska, New Mexico, North Dakota, Oklahoma, South Dakota, Texas og Wyoming samt de canadiske provinser Alberta, Manitoba og Saskatchewan.

Desuden var det eftersigende i Kansas City, at Walt Disney som elev skabte Mickey Mouse-figuren samt her jazzlegenden Count Basie og rock’n’roll-legenden Fats Domino huserede.

 

 

Relaterede artikler:

Icelandair åbner to nye USA-ruter

Icelandair annoncerer Dallas-rute

Icelandair åbner rute til Cleveland

Keflavik vil have fremskudt USA-kontrol

Icelandair: Fortsat vækst og øget USA-samarbejde

 

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724