Nyt JAL-lavprisflyselskab vil flyve til Europa

15-05-2018
Japan Airlines vil i sommeren 2020 sende de første Dreamliner-fly på vingerne fra et nyt lavprisdatterselskab, der givetvis kan have Skandinavien i kikkerten.

I 1980´erne fløj Japan Airlines med Boeing 747 mellem Tokyo og København med teknisk mellemlanding i Anchorage. Rutenummeret var JL415, og dette rutenummer blev senere anvendt af det japanske flyselskab frem til 28. oktober 2017 på ruten mellem Tokyo-Narita og Paris-CDG.

Nu kan der fremover blive mulighed for, at vi atter kommer til at se japanske fly i de skandinaviske lufthavne. Japan Airlines, der er blandt Asiens 10 største flyselskaber, har netop officielt annonceret, at man vil etablere et nyt lavprisflyselskab, der skal tilbyde interkontinentale flyvninger til blandt andet Europa og Nordamerika.

Selskabet, der endnu ikke har fået noget navn, bliver formelt etableret i juli 2018, og det er planen, at det første fly skal i luften i sommeren 2020. I første omgang starter det nye JAL-lavprisselskab op med to Boeing 787-8 Dreamlinere i flåden.

Allerede nu er der gætterier i gang om mulige destinationer, og bedømt på indlæg i anerkendte luftfartsfora vil destinationer som Amsterdam, Athen, Barcelona, Berlin, København, Manchester, Milano, Stockholm og Rom være nogle af favoritterne.

Inviterer fremmede investorer med
Det nye JAL-lavprisselskab får base i Narita International Airport ved Tokyo, hvor også Jetstar Japan har base. Dette er et regionalt lavprisflyselskab, som ejes i fællesskab med australske Qantas samt japanske kapitalinteresser med Mitsubishi i front.

“Hidtil har JAL været fast besluttet på at forfine sin egen fuldservicemodelmodel, samtidig med at der foretages vigtige investeringer i Jetstar Japan. Når JAL etablerer det nye lavprisflyselskab, er det planen at skabe ny efterspørgsel, der komplementer de succesfulde tjenester, der leveres af Jetstar Japan, som udbyder indenlandske og mellemlange internationale flyvninger. Gennem disse tiltag vil virksomheden tage udfordringen op med at levere og imødekomme behovene hos diversificerede kundegrupper over hele verden,” hedder det i en pressemeddelelse fra Japan Airlines.

Herudover handler det også om at udnytte udvidelsen af Narita-lufthavnen samt bidrage til at opfylde den japanske regerings mål om at tiltrække 60 millioner turister til Japan i 2030.

Ligesom det er tilfældet med Jetstar Japan, så er Japan Airlines også klar til at invitere fremmede investorer med i ejerkredsen bag det nye lavprisflyselskab. Det fremgår af materiale som flyselskabet mandag præsenterede i Tokyo.

Udvidelsen med det ny lavprisflyselskab er et led i strategiplanen “Medium Term Management Plan 2017-2020”, hvorigennem Japan Airlines konstant forsøger at identificere og udvikle nye forretningsmuligheder.

 

Relaterede artikler:

Japansk Air Force One og Two i CPH

Japan Airlines indsætter større fly på Helsinki-rute

Japanske ANA vil flyve til Island

Helsinki har flest japanske destinationer

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724