Alsie Express flyver til Aalborg og Aarhus

13-06-2018
SAS har for en periode mistet kapacitet hos en underleverandør, og det har fået det skandinaviske flyselskab til at hyre Alsie Express til at flyve på to danske indenrigsruter.

En række flyvninger hos SAS vil i de kommende par uger blive opereret med andre fly end flyselskabets egne og dets hidtidige samarbejdspartnere.

SAS har nemlig mødt ”operationelle udfordringer” hos en underleverandør, og flyselskabet har derfor lavet en aftale med Alsie Express. Det sønderjyske flyselskab vil benytte den ene af sine to ATR72-500-fly på ruterne fra Københavns Lufthavn til henholdsvis Aalborg Lufthavn og Aarhus Lufthavn.

SAS oplyser, at det drejer sig om i alt cirka 55 flyvninger på begge strækninger i perioden fra den 11. til 26. juni 2018.

”Vi har hyret Alsie Express på ad hoc-basis for at dække produktion for en af vores andre samarbejdspartnere. Vi ser frem til samarbejdet med Alsie Express,” siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark, til CHECK-IN.dk.

Spændende opgave
Hos Alsie Express er der tilfredshed over at få SAS som kunde i en kort periode i sommerens første kalender-måned.

”Vi har ikke fløjet for SAS før, så det er en spændende opgave at få. Det er dansk indenrigs, og det er jo noget, vi kender. Vi synes, det er dejligt at få muligheden at flyve for SAS,” siger Lone Marie Koch, administrerende direktør hos Alsie Express, til CHECK-IN.dk. Hun forklarer, at flyselskabet skulle godkendes af SAS forud for opgaven.

”Man får besøg af et SAS-hold som kontrollerer, at man opfylder sin opgave, som man skal. Vi er blevet vurderet og fundet i orden. Og så fik vi lov at flyve på ruterne. Det er et kvalitetsstempel i sig selv.”

I forvejen har Alsie Express en fast rute mellem Sønderborg og København, og i efteråret 2017 kunne flyselskabet løfte sløret for en ny rute. Fra den 2. juli 2018 vil Alsie Express således flyve på en sæsonrute fra Sønderborg til Bornholm. Der bliver to ugentlige afgange – mandag og fredag – frem til den 10. august.

Antallet af danske indenrigsruter er dermed fordoblet fra Alsie Express, men det får ikke det sønderjyske flyselskab til at ville ekspandere yderlige lige pt.

”Vi har ikke overvejelser om at starte andre danske indenrigsruter – heller ikke på de ruter, som vi nu midlertidigt flyver for SAS,” siger Lone Marie Koch.

Mange aflyste SAS-afgange
Ruterne fra København til henholdsvis Aalborg og Aarhus betjenes altså normalt af SAS’ underleverandører. SAS har ikke ønsket at oplyse, hvilket af disse selskaber der indtil videre ikke kan operere på ruterne.

Ifølge luftfart.nu er flyet fra Alsie Express lejet ind for primært at flyve på de afgange, som CityJet normalt betjener. Det fremgår umiddelbart af SAS’ tidtabel, skriver luftfartshjemmesiden.

SAS har måtte aflyse en stribe af afgange som følge af det, der angiveligt er pilotmangel hos underleverandøren CityJet. CHECK-IN.dk har tidligere skrevet, at antallet af SAS-flyvninger, der vil blive berørt af aflysninger, vil være 235 operationer i perioden fra den 22. april til den 30. juni.

 

Relaterede artikler:

CityJet-aflysninger på SAS-ruter fortsætter

SAS: Vi skal have mere stabil kvalitet fra CityJet

SAS må aflyse CityJet-flyvninger

CityJet har svært ved at finde piloter til SAS-flyvninger

Alsie Express åbner ny indenrigsrute

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724