Atlantic Airways først med nyt WiFi-produkt

05-10-2018
Inden udgangen af i år vil Atlantic Airways få installeret et helt nyt WiFi-system, der leveres af den hollandske virksomhed AirFi.

Passagererne hos det færøske flyselskab Atlantic Airways kan se frem til et helt nyt WiFi-produkt i selskabets fly.

Atlantic Airways har indgået en aftale med det hollandske firma AirFi om det såkaldte AirFi LEO, som er en inflight WiFi-tjeneste. Produktet vil blive rullet ud på selskabets fly inden udgangen af 2018.

AirFi LEO vil forbinde AirFi Venus – et trådløst IFE-sytem – til Iridium-netværket via en såkaldt vinduesantenne, som er en billigere og mindre tidskrævende installation. Systemet vil gøre det muligt at foretage realtidsbookinger, online-betalinger og skrive live-beskeder.

Atlantic er første kunde
AirFi har allerede Atlantic Airways som kunde, og nu bliver det færøske flyselskab desuden global lanceringskunde for det nye AirFi LEO-system.

”Vi har forsket i nye teknologier, der gør det muligt for AirFi Boxes at have ekstremt lave netværks-omkostninger for at forbedre den række funktioner, vi kan tilbyde vores flyselskabskunder,” siger Eli Atiya, driftsdirektør hos AirFi.

”I markedet for busser kan vi nemt gøre dette via telefonmodem integreret i hver enkelt Box, og nu med AirFi LEO kan vi aktivere realtids tilgængelighed og reservationsbekræftelse, digitale tegnebøger og online betalinger, live-beskeder og sociale medier til flypassagerer.”

Rulles ud natten over
Atlantic Airways råder over tre fly – to Airbus A319-100 og én Airbus A320-200 – og det nye AirFi-system vil således blive implementeret på disse inden nytår.

”Vi er meget spændte på at tilbyde netværksservice til vores passagerer om bord inden udgangen af ​​dette år. AirFi LEO er simpelthen en ekstra ’walk-on’-komponent sammen med AirFi Boxes, som vi indlæser hver dag, så vi er i stand til at rulle disse nye tjenester ud – næsten natten over,” siger Jóhanna á Bergi, administrerende direktør i Atlantic Airways.

”Passagererne vil kunne skrive til deres venner og familier i 35.000 fod (10.670 meter, red.), tjekke deres sociale medier, og afslutte sidste øjebliks-transaktioner som eksempelvis at leje en bil eller reservere et hotelværelse, direkte fra komforten i ​​deres flysæde.”

Kunderne hos Atlantic Airways kan desuden se frem til et helt nyt fly i løbet af første kvartal i 2019. Her får det færøske flyselskab leveret en Airbus A320-200neo – leaset fra amerikanske Air Lease Corporation. Ruten mellem Vágar Lufthavn og Københavns Lufthavn vil blive betjent af det nye fly.

 

Relaterede artikler:

Atlantic Airways er blevet medlem af IATA

A320neo til Atlantic Airways

Øger mellem Færøerne og Island

Atlantic Airways til ny middelhavsø

Atlantic Airways forsøger sig med Lissabon

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724