KLM og Qantas i nyt codeshare-samarbejde

11-10-2018
Fremover kan KLM-passagerer flyve til Australien på en gennemgående KLM-billet med Qantas via Singapore.

Hollandske KLM og australske Qantas er medlem af hver sin luftfartsalliance. Qantas er en del af Oneworld-alliancen og har været det helt fra begyndelsen på alliancen i 1999, mens KLM siden 2004 været medlem af SkyTeam-alliancen.

I de fleste tilfælde indgår flyselskaber samarbejdsaftaler med selskaber inden for samme alliance eller med selskaber helt uden for alliancerne, men nu har KLM og Qantas underskrevet en codeshare-aftale, der giver begge flyselskaber mulighed for at udvide deres rutenetværk væsentligt.

Fire ruter til Australien fra Singapore
For KLM-passagerer betyder aftalen, at de kan flyve fra KLM-destinationer verden over på én gennemgående billet – og med fuld bagage-transfer – via Singapore til Sydney, Melbourne, Brisbane eller Perth i Australien.

Codeshare-samarbejdet mellem KLM og Qantas begynder den 31. oktober 2018. KLM får sit KL-rutenummer på de daglige flyvninger mellem Singapore og de fire centrale australske destinationer, mens Qantas får sit QF-rutenummer på KLM-flyvningerne mellem Amsterdam og Singapore.

”Vi er meget tilfredse med denne nye codeshare-aftale med Qantas. Australien er et vigtigt rejsemål for forretnings- og fritidsrejsende, og derfor er Qantas en vigtig partner. Dette giver os også mulighed for at udvikle vores tilstedeværelse i denne smukke del af verden,” siger KLM’s koncernchef Pieter Elbers.

”Dette codeshare giver kunderne flere muligheder for at rejse mellem Australien og Europa. Det giver vores kunder en anden mulighed for at komme til Amsterdam via vores Singapore-hub med flere muligheder for at optjene Qantas Point og status,” siger Qantas internationale koncernchef Alison Webster.

Qantas samarbejder også med British Airways
Oneworld-alliancen tæller blandt andet en af KLM’s store konkurrenter – British Airways, som gennem mange år har haft et tæt samarbejde med alliancepartneren Qantas, herunder codeshare-samarbejder på en række ruter.

De to selskaber udvidede tidligere på året deres codeshare-samarbejde på en række af British Airways europæiske ruter.

Indtil 2013 havde de to selskaber også et codeshare-samarbejde på ruterne mellem Australien og London, men dette samarbejde ophørte i 2013, da Qantas lavede et nyt partnerskab med Emirates.

Relaterede artikler:

Air France-KLM i tættere Kina-samarbejde

Historisk aftale mellem Qantas og Emirates

Air France-KLM øger kapaciteten

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724