Norwegian fejrer 10 års jubilæum på Aalborg-rute

05-11-2018
Den 6. november er det 10 år siden, at Norwegian indtog Aalborg Lufthavn med selskabets MD 83-fly.

Da Sterling Airlines krakkede den 29. oktober 2008, fløj selskabet i konkurrence med SAS og Cimber Air på indenrigsruten mellem København og Aalborg.

Men Norwegian stod klar til at tage over efter Sterling Airlines, og den 6. november 2008 – blot en uge efter Sterling-konkursen – åbnede det norske lavprisflyselskab på ruten mellem København og Aalborg.

Der blev lagt ud med tre rotationer, der blev opereret med 149-sæders MD 83-fly. Flyene havde Norwegian overtaget fra svenske FlyNordic, som Finnair havde solgt til Norwegian året før.

10 års jubilæum
Den 6. november er det 10 år siden, at Norwegian etablerede sig i Aalborg Lufthavn, der dengang var en lufthavn domineret af SAS.

“Norwegian har været en positiv oplevelse siden starten. De har udviklet sig fantastisk, og vi har et godt samarbejde med dem. De er i dag lufthavnens største kunde og har set potentialet i at flyve herfra,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Samlet flyver årligt omkring 850.000 passagerer på indenrigsruten fra København til Aalborg, og Norwegian og SAS repræsenterer hver sin halvdel heraf.

Ruten er også en af Norwegians tre største danske ruter sammen med ruterne fra København til Stockholm og Oslo. I vintertrafikprogrammet er der hver uge et halvt hundrede afgange i hver retning mellem København og Aalborg, og det er nogenlunde samme antal frekvenser som Norwegian betjener de to skandinaviske hovedstadsruter med.

Hellere to end tre flyselskaber
Tidligere på året kunne Norwegian fejre indenrigspassagerer nummer fire millioner i Aalborg Lufthavn. så succesen har været til at føle på.

Aalborg Lufthavn er også tilfredse med de nuværende operatører, og lufthavnen ønsker sig ikke tilbage til tiden med tre indenrigsflyselskaber.

“Der er stor konkurrence på indenrigsruten. Begge selskaber kører med tilbud hele tiden og er meget aktive med virksomhedsaftaler. Et tredje flyselskab er ikke livretten for Aalborg Lufthavn. Vi vil hellere have to selskaber, der tjener penge end tre, der ikke tjener penge,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Ikke udsigt til billigere billetter på Aalborg-rute

Halvdelen af Aalborg-indenrigspassagerer fra Norwegian

Norwegian indsætter ATR-fly på Aalborg-rute

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724