CPH: “Vi har tillid til forklaringen”

04-02-2019
Trods sin andel i sagen fra 2014 omkring Falcks forsøg på at eksludere en konkurrent, har lufthavnens ledelse stadig tillid til kommunikationsdirektør Peter Goll.

Konkurrencerådet præsenterede i sidste uge en afgørelse, der konkluderede, at Falck Danmark A/S har misbrugt sin dominerende stilling ved at have fastlagt og implementeret en strategi om at ekskludere den hollandske konkurrent Bios.

Københavns Lufthavns kommunikationsdirektør Peter Goll, der var ansat i Falck fra 2014 til 2017, var angiveligt en af de ledende kræfter bag den kampagne, som Falck iværksatte for at bringe Bios i miskredit, og hvor der tilsyneladende blev taget meget utraditionelle og moralsk angribelige metoder i brug.

Falck har i dag besluttet ikke at anke afgørelsen, og i samme åndedrag meddelte Konkurrencerådet, at man vil anmelde Falck til Bagmandspolitiet (SØIK).

Har tillid til forklaring
Dermed er det blevet nødvendigt for Københavns Lufthavn at forholde sig deres kommunikationsdirektørs tidligere ageren før sin ansættelse i lufthavnen for blot tre måneder siden.

“Sagen mellem Falck og konkurrencemyndighederne var kendt og har naturligvis også været det, da vi ansatte Peter Goll i CPH. Vi har taget Peter Golls forklaring om sagen og hans rolle i den til efterretning, og har tillid til den,” siger Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye til Berlingske.

“Peter Goll er naturligvis blevet ansat i CPH med en forudsætning om, at han lever op til de værdier, der gælder i CPH, og det bakker Peter Goll fuldt og helt op om,” uddyber Thomas Woldbye.

Erkender at have begået fejl
Selv har Peter Goll brudt tavsheden efter at flere medier har indikeret, at han var dybt involveret i sagen omkring Falck og Bios. Således har han i løbet af mandagen opdateret en tekst på de sociale medier.

Her lægger han sig fladt ned og skriver, at han har begået fejl og beklager sin andel i sagen, som han har lært meget af. Om sin nuværende rolle i Københavns Lufthavn skriver Peter Goll:

”Jeg er efter en periode på cirka to år som selvstændig i dag ansat i Københavns Lufthavne. Jeg orienterede lufthavnen om, at sagen verserede i forbindelse med min ansættelse – samt min rolle som beskrevet ovenfor.

Ledelsen i lufthavnen var i ansættelsesprocessen meget utvetydig i forhold til, at de aldrig vil acceptere de metoder, der er beskrevet i Konkurrencerådets rapport. Og meget eksplicitte i forhold til CPHs værdier, og hvad de indebære for ledelsen. Det bakker jeg naturligvis fuldstændigt op om.

I lufthavnen er min primære rolle at bistå med en udvikling, hvor socialt ansvar og klimaansvar kommer til at fylde stadig mere i lufthavnens arbejde.”

 

Relaterede artikler:

Ny kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn

Direktør forlader Københavns Lufthavn

Erfaren kommunikationsrådgiver til CPH

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724