Ny KLM-rute til Mellemamerika

10-04-2019
I den kommende vinter åbner KLM en ny rute til Guanacaste Liberia i Costa Rica, hvilket bliver flyselskabets anden destination i det mellemamerikanske land.

KLM har fået mere mod på Costa Rica. Det hollandske flyselskab genåbnede i 2017 en vinterrute til hovedstaden San José i den østlige del af landet, og nu udvider selskabet rutenetværket med en forbindelse til Guanacaste Liberia på den vestlige side – ud til Stillehavskysten.

Den nye rute indvies i forbindelse med begyndelsen på vintertrafikprogrammet den 29. oktober. Guanacaste Liberia vil blive betjent fire gange om ugen med en direkte flyvning fra Amsterdam Schiphol. På udrejsen vil flyet foretage en mellemlanding i netop San José, som selskabet altså betjener i forvejen.

Der bliver afgang fra Amsterdam på tirsdage, fredage, lørdage og søndage, og en Boeing 787-9 Dreamliner vil betjene ruten. Flyet har plads til 30 passagerer i World Business Class, 45 passagerer i Economy Comfort og 219 passagerer i Economy Class.

Ny værdifuld KLM-rute
Afrejsetidspunkt fra Amsterdam bliver klokken 11.35 med ankomst klokken 17.15 lokal tid i San José. Herefter fortsætter flyet mod Guanacaste Liberia klokken 19.15 med ankomst klokken 20.10 i den vestlige side af landet. Turnaround i Guanacaste Liberia bliver på 65 minutter, og flyet lander i Amsterdam igen klokken 13.20 lokal tid den følgende dag.

”Guanacaste er den næststørste region i Costa Rica. Regionen er kendt for sin smukke natur, hvilket gør det til et unikt feriemål i kombination med San José. Alt dette gør Guanacaste Liberia til en værdifuld tilføjelse til vores KLM-netværk,” siger Pieter Elbers, koncernchef i KLM.

Det er muligt at ankomme til San José og flyve fra Guanacaste Liberia på den samme billet. Ligesom det vil være muligt for indbyggere fra Costa Rica at begynde og slutte rejsen fra både San José og Guanacaste Liberia i begge retninger og på samme billet.

Populær destination
Afstanden mellem Guanacaste-regionen og San José er cirka 260 kilometer. Guanacaste-regionen er kendt for sin smukke kystlinje med uberørte strande og småøer langs kysten. Klimaet er populært på grund af kun lidt eller slet ingen regn fra november til april. Inde i selve landet er der jungle rundt om vulkanerne, mens der samtidig er rig mulighed for at udforske landets flora og fauna.

Hovedstaden i Guanacaste-regionen er Liberia med 60.000 indbyggere. Den moderne internationale lufthavn i Guanacaste Liberia ligger mindre end 25 kilometer fra den nærmeste strand.

Costa Rica ligger mellem de andre mellemamerikanske lande Nicaragua og Panama. Landet har cirka fem millioner indbyggere og et areal på 51.000 kvadratkilometer og er dermed arealmæssigt lidt større end Danmark.

 

Relaterede artikler:

KLM vender tilbage til Costa Rica

Nyt servicekoncept på KLM’s langruter

KLM stopper med salg af taxfree om bord

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724