Påsketravlhed i Københavns Lufthavn

14-04-2019
Med 105.000 passagerer gennem CPH i fredags var der i år 10.000 flere rejsende på påskeferiens første dag, og en million ventes at benytte lufthavnen i påskedagene.

Fra den 12. til den 22. april er der ekstraordinær travlhed i Københavns Lufthavn. Således var fredag den 12. april årets først dage med flere end 100.000, da i alt 105.000 passagerer rejste fra, til eller via CPH i forbindelse med starten på påskeferien. Sidste år var der 95.000 rejsende på den store udrejsedag ved påskens begyndelse.

Med muligheden for at holde en samlet ferie på 10 dage eller derover, er det også de oversøiske destinationer, der trækker udover de traditionelle storbyferier i populære byer som London, Paris, Rom og Barcelona.

“Vi kan se på de rejser der allerede er booket, at påsketuren går til to typer destinationer. Det er storbyferierne, hvor der allerede nu er lidt varmere end herhjemme, som trækker mest, men vi ser også en rejsetendens til de lange internationale flyvninger, hvor vores rejsende har taget et par ekstra fridage og flyver til Thailand, ligesom mange rejser via Mellemøsten til eksempelvis Bali, Vietnam og andre eksotiske rejsemål,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Spredte hjemrejser
Torsdag den 11. april var der flere, der tyvstartede og allerede der to hul på påskeferien. Det kunne Københavns Lufthavn registrere med omkring 95.000 rejsende gennem terminalerne.

Næste stor afrejsedag bliver onsdag den 17. april umiddelbart op til den officielle helligdagsperiode omkring påsken, hvor omkring 90.000 rejsende ventes at passere gennem terminalerne i Kastrup. Derimod fordeler passagerene sig mere jævnt over flere dage, når det handler om hjemrejserne.

Der er dog en tendens til, at de fleste returnerer til CPH påskedag og anden påskedag, hvor der ventes henholdsvis 84.000 og 90.000 rejsende i Nordens største lufthavn.

Samlet venter CPH omkring en million rejsende i løbet af påskeferien.

CPH giver gode råd
Sædvanligvis plejer Københavns Lufthavn at give en række gode råd for at sikre, at passagerstrømmen kommer til at glide uden at der dannes propper og køer.

Her handler det om hjemmefra at planlægge, hvordan man kommer gennem check-in og sikkerhedskontrollen. Skal man samtidig rejse uden for Europa eller Schengen, kan det være en god idé at være i god tid, da alle pas skal scannes elektronisk, og det kan af og til øge ventetiden.

Endelig er der rådet omkring væsker i bagagen, der kun må være i små beholdere på 100 ml, og alle væsker skal kunne være i én pose på en liter. Denne pose bør sammen med elektronik være øverst i håndbagagen, så den er nem at tage op og lægge på båndet i sikkerhedskontrollen.

 

Relaterede artikler:

Duel mellem CPH og OSL i første kvartal

101.540 passagerer gennem CPH hver dag

CPH’s sommertrafik slår alle rekorder

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724