SAS: Priskampagne er ikke strejkeudsalg

08-05-2019
SAS lokker de næste 10 dage lokker med attraktive priser til udvalgte destinationer, men selskabet afviser, at der er tale om en salgsoffensiv som følge af den nylige strejke.

Siden SAS-piloternes strejkevarsel blev kendt den 2. april og frem til afslutningen af den 7-dages lange strejke, der blev påbegyndt den 26. april, har salget af billetter været påvirket.

Derfor er det også ventet, at SAS er nødt til at gå offensivt ud i markedet med tilbud, der kan trække passagererne tilbage i flyene, således at eftervirkningerne af strejken og forløbet op til, kan reduceres mest muligt.

SAS har i dag igangsat en kampagne, hvor der lokkes med såkaldte “Travelers Deals”, som SAS selv kalder “fantastiske priser på alle vores destinationer.”

Der lokkes eksempelvis med enkeltbilletter til 399 kroner fra København til Bologna, Düsseldorf, Gdansk, Geneve, Hamborg, Manchester, Tallinn og Zürich, mens det også er muligt at komme til Faro, Færøerne, Newquay og Poznan for 499 kroner.

Ingen ekstraordinær kampagne
Den aktuelle kampagne omfatter både de europæiske ruter samt langdistanceruterne, og salgsperioden er begrænset til 12 dage fra den 8. og frem til og med den 19. maj. De udbudte kampagnepriser gælder for flyvninger i perioden 27. maj til 19. december på de europæiske ruter, mens de særlige pristilbud på de interkontinentale ruter – med undtagelse af juleperioden – er gældende fra 20. august til den 31. marts næste år.

Hos SAS afviser man dog, at der er tale om en særlig kampagne som konsekvens af den nylige strejke.

“Vi kører denne slags kampagner med jævne mellemrum. Denne kampagne ligger inden for den ordinære kampagneplanlægning og blev udskudt på grund af strejken,” siger pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Hun vil dog ikke afvise, at der kommer et større “strejkeudsalg”.

“Vi følger den plan, som vi har og holder løbende øje med udviklingen.”

Passagertilbagegang på op imod 15 procent
Strejken satte i øvrigt et tydeligt aftryk på april måneds trafiktal, der blev offentliggjort i dag. I de sidste fem dage af april blev flere end 2.800 flyvninger aflyst, hvilket berørte op imod 270.000 passagerer.

Således var der blot 2.156.337 passagerer ombord i SAS-ruteflyene i april mod 2.522.342 i samme måned sidste år. Dermed var der totalt set 366.005 færre passagerer, hvilket svarer til en tilbagegang på 14,5 procent. Til gengæld steg belægningen med 1,7 procentpoint til 74,4 procent.

“Nu hvor strejken er forbi, vil vi gøre vores yderste for at genoprette vores kunders tillid. Som vi bevæger os hen imod sommersæsonen ser vi frem til at byde rejsende velkommen ombord på vores fly til eksisterende og nye destinationer,” siger koncernchef Rickard Gustafson i en pressemeddelelse.

Efter offentliggørelsen af april måneds trafiktal løftede SAS-aktien sig svagt på Nasdaq OMX i København med 0,24 procent til en lukkekurs på 12,53.

 

Relaterede artikler

SAS bookingsite brød ned

Børn rejser gratis over Atlanten med SAS

SAS sænker indenrigspriser med 20 procent

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724