Medie: Virgin Atlantic byder på Thomas Cook

13-05-2019
Luftfartskoncernen IAG slår fast, at man ikke er interesseret i at købe rejsekoncernen Thomas Cooks flyselskaber. Til gengæld har Virgin Atlantic angiveligt meldt sig på banen.

Den store britiske rejsekoncern Thomas Cook har sat sine flyselskaber til salg – enten samlet eller hver for sig.

Lige efter udløbet af budfristen i sidste uge bekræftede Lufthansa officielt, at det har valgt at byde på Thomas Cooks tyske flyselskab Condor, ligesom Lufthansa også har sikret sig en option på at købe samtlige koncernens flyselskaber.

Udover Lufthansa har også den britisk-spanske luftfartskoncern IAG i flere medier været nævnt som en mulig køber, ligesom også easyJet og Ryanair skulle være interesserede.

IAG: Ingen planer med IAG
Fredag gjorde IAG’s topchef Willie Walsh det imidlertid klart, at IAG ikke er interesseret i at købe. ”Vi har ikke nogen planer om at gøre noget med Thomas Cook. Det er ikke noget, der giver mening i øjeblikket,” sagde Willie Walsh til journalister og analytikere.

Til gengæld har et andet britisk selskab meldt sig på banen som en mulig køber af en del af Thomas Cooks flyselskaber.

Nyhedsmediet Sky News rapporterer, at Virgin Atlantic lagt et foreløbigt bud på den del af Thomas Cook-koncernen, som opererer langdistanceflyvninger ud af Storbritannien. Hverken Thomas Cook eller Virgin Atlantic har dog over Reuters ønsket at bekræfte disse oplysninger.

Reuters peger også på den amerikanske kapitalfond Indigo Partners som mulig byder. Indigo Partner førte frem til slutningen af marts forhandlinger om overtagelse af det nu krakkede WOW air, og Indigo har også betydelige interesser i det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air.

Hårdt plaget af gæld
Thomas Cook-flyselskaberne omfatter tyske Condor, Thomas Cook Airlines UK, Thomas Cook Airlines Scandinavia og Thomas Cook Airlines Balearics.

Thomas Cook-koncernen er hårdt plaget af gæld, og den ekstraordinært varme sommer i Nordeuropa sidste år afholdt kunderne fra at booke selskabets last minut-tilbud, hvilket har forværret selskabets økonomiske situation.

Thomas Cook Airlines Scandinavia klarer sig dog godt og havde i seneste regnskabsår 2017/18 et nettooverskud på 177,4 millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

Dansk flyselskab kan blive solgt til Lufthansa

Thomas Cook Airlines Scandinavia øger resultatet

Ryanair vil byde på slots fra Thomas Cook Airlines

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724