Boeing 737-400 skal i luften for Norwegian

14-05-2019
I denne uge vil Norwegian wetlease en ældre Boeing 737-400 fra Air Mediterranean til at flyve på 13 ruter fra Københavns Lufthavn,

Det er lukrativt af være ACMI- og charterflyselskab i øjeblikket. Groundingen af de mange Boeing 737 MAX-fly har skabt en stor efterspørgsel på kapacitet frem til slutningen af sommeren.

Norwegian er et af de selskaber, der har måttet finde erstatning for 18 MAX-fly, der i øjeblikket står på jorden, og nu kommer endnu en aktør det norske lavprisflyselskab til hjælp.

Denne gang er det græske Air Mediterranean, der fra den 15. til den 19. maj skal flyve for Norwegian på 13 ruter fra Københavns Lufthavn. Det græske flyselskab, der blev etableret i 2017, har blot to fly i flåden, hvoraf det ene ikke har været i luften siden den 12. april. Det andet fly er SX-MAH, der oprindeligt blev leveret til Braathens S.A.F.E. for 29 år siden og sidenhen fortsatte for SAS indtil 2013.

I de kommende dage vil et fly fra Air Mediterranean kunne opleves på Norwegians ruter til Amsterdam, Athen, Berlin-Schönefeld, Budapest, Dublin, Edinburgh, Krakow, Nice, Oslo, Prag, Stockholm, Venedig og Aalborg. Det skriver Airlineroute.net.

Mange flyver for Norwegian
Gennem de seneste par måneder har Norwegian på de europæiske ruter gjort brug af blandt andet polske Enter Air, tyrkisk-hollandske Corendon Dutch airlines, danske Jet Time og litauiske Avion Express.

På langdistanceruterne er der hentet hjælp fra Evelop Airlines, Privilege Style og Wamos Air fra Spanien samt den portugisiske wetlease-specialist HiFly og dennes datterselskab HiFly Malta.

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos var lige hurtig nok, da han i oktober sidste år på et videotransmitteret investormøde fastslog, at wetlease er skadeligt for virksomheden.

“Det koster mange penge og er skadeligt for vores varmemærke, og der er ikke andet end lortefly at få ude i markedet,” sagde Bjørn Kjos på investormødet. Han fortrød tilsyneladende straks bemærkningen, hvorefter han kækt tilføjede: “Det hørte I mig ikke sige.”

 

Relaterede artikler

Fire selskaber flyver langruter for Norwegian

Fem flyselskaber hjælper Norwegian

Slut med wetlease hos Norwegian

Græsk flyselskab til Skandinavien med SAS-fly

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724