Svensk flyselskab får større fly

16-07-2019
Det er år gamle flyselskab Sveaflyg øger sin kapacitet med et SAAB 2000-fly og har planer om yderligere to fly inden for et halvt år.

Det svenske flyselskab Sveaflyg Scandinavia blev etableret i foråret 2018. Selskabet har siden fløjet charter- og ACMI-flyvninger (aircraft, crew, maintenance, insurance) med en næsten 30 år gammel SAAB340, som opererer under licensen Lipican Aer med svensk besætning. Lipcan Air er Sveaflygs slovenske samarbejdspartner.

Selskabet gik ind i denne niche i kølvandet på konkursen i det svenske flyselskab Nextjet, som netop havde en del ACMI-flyvninger.

Sveaflyg investerer nu i en større flytype, når selskabet fra oktober får yderligere et SAAB-fly i flåden. Der er tale om et SAAB 2000-fly med plads til 50 passagerer, mens det nuværende SAAB340 har plads til 36 passagerer. SAAB 2000 er en ældre type turbopropfly, som blev produceret frem til 1999.

Plan om tre SAAB 2000 inden for et halvt år
Sveaflyg har siden starten sidste år løbende fået forespørgsler på flyvninger, der kræver fly med en større kapacitet og længere rækkevidde. Det svenske selskab planlægger derfor at have tre SAAB 2000 i trafik inden for seks måneder.

”Vi ser gode muligheder for at flyve flere såkaldte ACMI-fly i hele Europa, hvor vi hjælper andre flyselskaber med midlertidig kapacitet,” siger Jimmy Nilsson, administrerende direktør for Sveaflyg Scandinavia, som har sin operationelle base i Örebro Lufthavn.

Ifølge pressematerialet fra Sveaflyg bliver selskabets første SAAB2000 et 23 år gammelt fly med registreringen SE-LOM. Flyet tilhørte oprindeligt Crossair/Swissair og har siden 2003 haft en række forskellige ejere – heriblandt svenske Golden Air og Braathens Regional. Flyet tilhører i dag den svenske virksomhed Erik Thun, som især beskæftiger sig med shipping og rederivirksomhed.

Alsie Express har fløjet for Sveaflyg
Foruden at flyve charter- og ACMI-flyvninger opererede Sveaflyg sidste sommer også med SAAB340-flyet på ruten mellem Stockholm-Arlanda og Visby på øen Gotland under Almedalsugen, der er den svenske pendant til Folkemødet i Danmark.

For at kunne servicere Stockholm-Visby-ruten under Almedalsugen fik Sveaflyg dog også hjælp fra danske Alsie Express, som supplerede med 30 enkeltture på ruten med det ene af sine sortmalede ATR72-500-fly med plads til 64 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Alsie Express på ACMI-opgave i Sverige

BRA udskyder fly-levering

To nye Loganair-ruter til Skandinavien

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724