Finnair-steward kvæstet efter fald fra fly

14-01-2020
Den finske havarikommission har indledt en undersøgelse, der skal afdække, hvorfor en Finnair-steward faldt ned fra bagdøren på A320-fly.

En Airbus A320 fra Finnair landede mandag morgen i Helsinki Airport efter en tidlig morgenflyvning fra Oulu. Flyet med rutenummer AY450 landede kl. 06.47 og var således fremme ved gaten kl. 06.55, hvilket var i henhold til tidtabellen.

Herefter forlod passagererne flyet via både den forreste og den bageste dør. Hvad der herefter skete er endnu uklart, men en steward åbnede den bageste dør, som passagererne få minutter inden var gået ud ad,  hvorefter han faldt tre og en halv meter ned på platformen.

En ambulance blev tilkaldt, og den uheldige steward blev bragt til hospitalet. Ifølge The Aviation Herald har stewarden blandt andet fået knoglebrud ved uheldet.

Efterfølgende blev der foretaget en inspektion af flyet, hvilket resulterede i en times forsinkelse på den næste flyvning til Oulu.

Undersøges af Havarikommissionen
Den finske havarikommission OTKES har nu indledt en undersøgelse af hændelsen, der heldigvis hører til sjældenhederne i luftfartens verden.

Et af de afgørende punkter i undersøgelsen skal afklare, hvorvidt flytrappen var blevet fjernet, og 0m det var årsagen til hændelsen.

“Passagererne havde allerede forladt flyet ad en flytrappe. Der er sket noget siden da, og det er vi i gang med at finde ud af,” siger havariefterforsker Janne Kotiranta fra OTKES til de finske medie YLE.

Havariefterforskeren siger samtidig, at det er for tidligt at sige, om der skal igangsættes en dybere undersøgelse, eller om den foreløbige undersøgelse vil være nok til at afdække årsagen til uheldet.

Hos Finnair bekræfter man hændelsen, men flyselskabet ønsker ikke at kommentere den pågældende medarbejders tilstand.

“Dette er en ekstremt usædvanlig og virkelig beklagelig begivenhed. På grund af medarbejderens privatliv vil vi ikke kommentere yderligere om hans tilstand,” siger en pressetalsperson fra Finnair.

 

Relaterede artikler:

Alvorligt kvæstet af eksploderet flydæk

Lufthavnsansatte under anklage efter trappe-ulykke

Stewardesse faldt ud af flydør

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724