Coronavirus: Qatar aflyser – Emirates flyver videre

03-02-2020
Qatar Airways har indstillet alle flyvninger til Kina, mens Emirates nøjes med at reducere kapaciteten på selskabets fire ruter til Kina.

Stadigt flere flyselskaber indstiller deres flyvninger til Kina i kølvandet på det igangværende udbrud af coronavirus.

I weekenden besluttede Qatar Airways sig for at suspendere selskabets flyvninger til Kina fra mandag den 3. februar og indtil videre ”på grund af betydelige operationelle udfordringer forårsaget af adgangsrestriktioner, der er indført af flere lande,” lyder det i en pressemeddelelse fra det mellemøstlige flyselskab.

Qatar Airways vil fremover på ugentlig basis revurdere situationen med det formål at genindsætte flyvningerne, så snart restriktionerne er ophævet.

Problem med besætninger
Mange af Qatar Airways besætningsmedlemmer har for nyligt fløjet til Kina, og med de aktuelle restriktioner for rejsene, der har været i Kina, betyder det, at selskabet ikke kan planlægge med besætninger på visse ruter. Derfor har flyselskabet intet andet valg end at afbryde sine flyvninger til det kinesiske fastland fra den 3. februar, meddeler Qatar Airways.

”Hvis vi fortsætter operationerne, vil det betydelige antal besætninger, der har rejst til Kina, være begrænset til at operere på visse flyvninger, hvilket vil reducere vores operationelle effektivitet,” siger Qatar Airways koncernchef, Akbar Al Baker.

Qatar Airways flyver fra sit hub i Doha til seks destinationer i Kina – Beijing, Shanghai, Chengdu, Chongqing, Guangzhou og Hangzhou – samt til Hongkong og Macau.

Emirates dropper A380
Mens Qatar Airways har indstillet alle sine operationer til Kina, så fortsætter flyselskabet Emirates fra nabolandet de Forenede Arabiske Emirater med at flyve til Kina. Emirates har dog valgt at reducere sin kapacitet i februar på ruterne til Kina, skriver websitet Simple Flying.

Det gælder alle selskabets fire destinationer i Kina – Beijing, Shanghai, Hongkong og Guangzhou, hvor Emirates frem for at benytte det sædvanlige dobbeltdækkerfly Airbus A380 indsætter det mindre Boeing 777-300ER.

Det andet store flyselskab i de Forenede Arabiske Emirater, Etihad Airways, fortsætter ligeledes med at flyve til Kina. Etihad har dog indstillet sin rute mellem Beijing og Nagoya i Japan på grund af lav efterspørgsel. Etihad flyver fra Abu Dhabi til Beijing, Shanghai og Chengdu.

 

Relaterede artikler:

Stadig Kina-flyvninger med Finnair

SAS indstiller Kina-flyvninger

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter

Business Traveller Denmark ApS - Mariendalsvej 28 - 2000 Frederiksberg - Telefon: +45 33114413 - info@btdk.dk - CVR: 29322724